Jiříkov

Obec Jiříkov leží na úpatí Nízkého Jeseníku, na rozhraní Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Obec tvoří šest místních částí: Jiříkov, Kněžpole, Křížov, Těchanov, Sovinec a Valšův Důl. Hrad Sovinec, který je dominantou širokého okolí představuje významnou historickou památku a během sezóny se zde konají četné kulturní akce. V místní části Sovinec je umístěno Umělecké kovářství s možností zakoupení výrobků (wwwkovarnasovinec.cz ).

Obec Jiříkov protínají významné cyklostezky a turistické trasy. Přímo v centru obce je umístěna Pradědova galerie. Jedná se o řezbářský ateliér a velkou expozici, kde jsou k vidění ručně vyřezávané sochy v životní velikosti a největší ručně vyřezaný betlém na světě. Některé práce jsou zapsány v Guinessově knize rekordů. (www.pradedovagaleriecz, tel. 554295127)

Přímo v centru obce má také návštěvník možnost ubytování v soukromí v Penzionu Sova (tel. 606265263, 554295114),v obci Kněžpole se nachází Penzion Kněžpole ( tel. 603148937, 554211029)

Obec Kněžpole najdete na hlavní silnici mezi obcemi Stránské a Huzová. Zastavuje zde autobus na trati Rýmařov – Sovinec, obcí také procházejí cyklostezky č. 6144 a 6145.

 

http://akce.sovinec.cz/index.htm

http://www.kovarnasovinec.cz/

http://www.pradedovagalerie.cz/

http://www.sova.unas.cz/

http://www.penzionknezpole.cz/

Členem mikroregionů

Sdružení obcí Rýmařovska

agroturistika benzinová stanice kostel lékárna možnost jízdy na koni naučná stezka autobusové spojení informace možnost ubytování pivnice

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Firmy v obci a jejim okolí


Kontakty

Kraj: Moravskoslezský kraj

Okres: Bruntál

Telefon: 554 295 119

Email: ou.jirikov@tiscali.cz

Web: www.obecjirikov.cz

Web: www.jirikovskapecka.cz