Valy

Obec Valy leží ve výšce 217 m n. m. v centru Východních Čech na spojnici mezi  Pardubicemi a Přeloučí. Rozloha katastru činí 429 ha.

Trvale zde žije v průměru 490 obyvatel. Znakem Valů se stal šikmo dělený červeno-modrý štít, v horním červeném poli zlatá vlčí hlava, ve spodním modrém poli čáp přirozené barvy. Figury ve znaku se hlásí k historickým tradicím obce.

Část území obce zabírá přírodní památka Meandry Struhy. Chráněné území vyhlášené v roce 1980 se nachází jihovýchodně od obce Valy. Jak název přírodní památky napovídá, hlavní osou je tok tzv. Struhy (též zvaný Zlatý potok), který navazuje na další významnou lokalitu Lepějovický les.

V obci Valy je vybudována kompletní technická infrastruktura. V následujících letech se obec rozroste o nově plánovanou zástavbu.

Občané mohou využívat zrekonstruovanou MŠ, a pro sportovní a relaxační činnost je k dispozici moderní dětské a fotbalové hřiště.

Dlouholetou tradiční akcí jsou Valské trhy, které se konají každou neděli již od roku 1991. Na tržišti je nabízen veškerý sortiment zboží včetně certifikovaných regionálních produktů.

Členem mikroregionů

Podhůří Železných hor

autoservis čerpací stanice LPG fotbalové hřiště hasičský sbor houbaření chráněnná krajinná oblast kadeřnictví kaplička kostel míčové hry, sportoviště odtahová služba památný strom parkoviště plavební kanál, průplav sauna sportovní létání telefon vlak - místní trať výletní loď autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika pension pivnice prodejna potravin restaurace vlakové spojení

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Kontakty

Kraj: Pardubický kraj

Okres: Pardubice

Telefon: 466 959 378

Telefon: 737 806 396

Email: ouvaly@hotmail.com

Web: www.valynadlabem.cz