Police nad Metují

Police nad Metují je "hlavním městem papírových modelů" a ideálním výchozím bodem pro výlety a poznávání okolních skalních měst. Počátky vzniku města se datují již na přelom 12. a 13. stol., kdy se v krajině Policka objevili první kolonizátoři, mniši řádu sv. Benedikta z Břevnova. Centrum Police nad Metují je městskou památkovou zónou, pozornost si zaslouží zejm. tyto památky: kostel Nanebevzetí Panny Marie se vzácným raně gotickým portálem, barokní budova kláštera s Památníkem města (muzeum), budova radnice a Pellyho domy na náměstí, stará roubená škola s mansardovou střechou (r. 1785).

Ve městě sídlí Muzeum papírových modelů - Jediné muzeum tohoto druhu v ČR i ve východní Evropě, věnované papírovým modelům, vystřihovánkám a papírovým stavebnicím. Město je již několik let známé také díky Muzeu stavebnice Merkur, které představuje historii a současnost unikátní dětské stavebnice (vznik v r. 1920).

Police nad Metují je každoročně dějištěm tradičních akcí - např. Mezinárodního polického vandru (květen), Polických divadelních her (podzim) a Zimního táboření (prosinec) na Hvězdě v Broumovských stěnách.

 Výraznou dominantou kraje okolo Police n. M. je stolová hora Ostaš (700 m. n. m.) s četnými pískovcovými skalními útvary. Za pozornost také rozhodně stojí Broumovské stěny – pohoří mezi Policí n. M. a Broumovem s řadou pískovcových skalních útvarů, roklí a tzv. skalních hřibů a se známým výletním místem Hvězda (kaple s vyhlídkovým ochozem, dřevěná chata z 19. stol.).

Další potřebné informace, propagační materiály, mapy a upomínkové předměty atd. získáte v informačním centru: Masarykovo náměstí 75 (Pellyho domy).

banka benzinová stanice běžkařské terény cykloservis hasičský sbor horolezecké terény chráněnná krajinná oblast kino lékárna sportovní hala supermarket veřejný internet cyklostezka, cykloturistika informace možnost koupání možnost ubytování muzeum restaurace

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Firmy v obci a jejim okolí






Kontakty

Kraj: Královéhradecký kraj

Okres: Náchod

Telefon: 491 421 501

Email: ckv@policko.cz

Email: infocentrum@policko.cz

Web: www.policko.cz

Web: www.mpmpm.cz

Web: www.sportvpolici.cz