Radkov

Historický vývoj obce: Původně asi slovanské osídlení. Severně od Radkova stával hrad, ve vsi, v trati zvané Hradisko stávala tvrz či dvůr. Roku 1306 se v listinách připomíná Dětřich z Radkova, roku 1316 jeho bratr Woyslav. Radkov byl zemědělská obec. V roce 1885 zde byl zaznamenán mlýn, v roce 1935 byly mlýny tři. V roce 1935 se zde vyráběla sodová voda. Od roku 1895 bylo v obci vodní družstvo. Současnost obce: Počet obyvatel k 31.12.2021 je 115  a průměrný věk občana obce je 45 let. Je zde archeologická památka-slovanské hradiště.

V obci je sbor dobrovolných hasičů, který spolupracuje s obcí na různých společenských akcích. Mezikulturní akce obce patří novoroční turnaj ve stolním tenise, masopustní průvod masek obcí ukončený taneční zábavou, dětský maškarní karneval, pálení čarodějnic, den matek, hasičské závody veteránů nad 40 let, turnaj v nohejbale, zájezd pro děti, lampionový průvod, mikulášská besídka, zpívání u vánočního stromu a předsilvestrovský pochod pro zdraví. Nejznámější akcí jsou Hasičské závody veteránů nad 40 let kdy se do obce sjíždí has.sbory z celého okolí.

dětské hřiště houbaření chráněnná krajinná oblast kaplička pěší turistika veřejný internet autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika pivnice víceúčelové hřiště zřícenina

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Kontakty

Kraj: Pardubický kraj

Okres: Svitavy

Telefon: 461 329 207