Domanín

Obec Domanín se rozkládá na pomezí jihomoravského a zlínského kraje. První písemná zpráva o Domaníně se datuje rokem 1228. V centru obce stojí raně barokní hospodářská budova nazývaná,, Dvůr“, která byla v letech 1672-1678 přestavěna do nynější podoby. Další památkou je socha sv. Jana Nepomuckého stojící proti vchodu do místního kostela. Zdejší kostel byl dostavěn v r. 1788 a je zasvěcen sv. Václavu. V obci je rozvinuto vinohradnictví. Pohostinství Na panském dvoře a hospoda U Daliho nabízí příjemné osvěžení. Okolní příroda s remízky, nově vysazeným stromořadím a odpočinkovými místy vybízí k procházkám jak místní obyvatele, tak i návštěvníky.

Přehled kulturních akcí:

1.2. 2020 XXIII. Společenský ples, 22.2. 2020 Fašaňk, na Velikonoční neděli košt vína, následuje 30.4. 2020 stavění máje a poté na konci května kácení máje, 18.7. 2020 myslivecká Červencová noc, 26. a 27. září 2020 tradiční Svatováclavské krojované hody s právem, na které navazují martinské Dozvuky hodů. V sobotu před první Adventní nedělí rozsvěcování vánočního stromu s oblíbeným minijarmárkem.

K obci má osobní vztah známá operní pěvkyně Libuše Domanínská, která zde strávila léta dětství a vždy se sem ráda vracela a vrací. V současné době zde trvale žije více než 1000 obyvatel.

Členem mikroregionů

Mikroregion Bzenecko

autoservis fotbalové hřiště kadeřnictví kostel památný strom pěší turistika pošta vinařská cyklostezka autobusové spojení cyklostezka, cykloturistika pivnice prodejna potravin restaurace

Kalendář akcí

Aktuálně se v obci nekoná žádná akce. Zvolte si jiný den.

Fotogalerie

image-default

Firmy v obci a jejim okolí


Kontakty

Kraj: Jihomoravský kraj

Okres: Hodonín

Telefon: 518 388 201

Email: podatelna@obecdomanin.cz

Web: www.domanin.eu